Spring naar content

Workshop - Authentiek coachen? Jij durft!

Wat leer je en hoe?

Kwetsbare momenten in coaching

Je weet niet hoe je verder moet als coach, je wordt onzeker of geraakt… je merkt dat je hard gaat werken, of dat het zwaar voelt.
Of die ander wil of kan niet een laagje dieper komen, terwijl dit wel nodig is (voor de vraag).

En dan? Word je (achteraf) kritisch op jezelf, of de ander? Onzeker? Blijf je de coachmethodiek gebruiken, ook al voel je in de onderstroom iets anders?

Angst voor onze authenticiteit

 

Als coachen uitdagender wordt, is het erg verleidelijk om onze authenticiteit aan de kant te zetten onder het mom van ‘professionaliteit’ of ‘goed contact houden’.

Hoe kunnen we de angst voor onze kwetsbaarheid en authenticiteit en de verwachte gevolgen daarvan veranderen in een gevoel van ‘thuis komen’? Zodat kwetsbaarheid een kracht wordt.

Kwetsbaarheid in coachtrajecten?

Trek je dan niet de aandacht te veel naar jezelf toe? Wat wil en wat mag de klant van jou weten? Jouw politieke kleur, jouw (geloofs-)overtuiging, jouw oordelen, jouw vermoeidheid, jouw twijfel? Samen met de ander, maak je als coach het veld van kwetsbaarheid, waarin geleerd en gefaald mag worden. Waar ‘even niet weten’ of ‘geen zin hebben’ of ‘niet leuk vinden’ mag bestaan. Waarin de ander voelt dat hij uniek mens mag zijn, omdat hij een uniek mens tegenover zich heeft.

De workshop wordt verzorgd door Hans Bouritius en Manu Busschots.
Beide trainers willen in deze workshop een stap verder gaan dan kennis, kunde en vaardigheid: ervaren en het delen van ervaring. Deze workshop is dan ook een verdiepingsslag.

Wat levert dit jou op??

Om te leren over deze vraag, willen we je:
* Laten ontdekken wat jij nodig hebt om een stap te kunnen en willen zetten naar grotere authenticiteit (en wat jouw klant vaak ook nodig heeft!)
* Laten ervaren wat er gebeurt als je het doet (bevrijdend en beangstigend!)
* Laten reflecteren over de grenzen van authenticiteit. Welk psychologisch contract sluit jij met je klant in de onderstroom?

Coachloper - Het Grote Coach Netewerkevent

Deze workshop wordt in eerste instantie verzorgd tijdens het Het Grote Coach Netwerkevent op 24 en 25 maart 2017.
BCoach is hoofdpartner van dit event. 
Voor de 5de keer organiseert Coachloper een groots event voor coaches. Een event waar leren, verbinden, ontmoeten en verdiepen centraal staan. Je leert hoe je meer charisma krijgt. Hoe je jouw impact vergroot. Je imago succesvol inzet. En hoe je dicht bij jezelf blijft in ondernemerschap. 

Dit event vindt plaats op landgoed Zonheuvel in Doorn.

Vanaf april zal deze workshop ook separaat worden aangeboden door BCoach.

Praktische informatie

  • Locatie

    Landgoed Zonheuvel te Doorn

  • Datum

    25 maart 2017

Hans Bouritius

Hans Bouritius - BCoach trainer opleider docent eigenaar

Hans verzorgt samen met zijn vrouw met hart en ziel de geaccrediteerde leergang Loopbaan- en levenscoach; de meest persoonlijke coachopleiding voor starters en gevorderden. Hans en zijn vrouw Alice zijn sinds de oprichting zielsverwant met de missie van Coachloper en nu ook hoofdpartner voor dit evenement.

Manu Busschots

Manu Busschots - BCoach Kwetsbaarheid coachen zw

Manu verzorgt de verdiepingstraining Kwetsbaarheid Coachen en is tevens oprichter van de stichting ‘Klimaatgesprekken’. Deze stichting beoogt mensen bewust te laten worden en te gaan staan voor verbetering van het klimaat door verandering van de mens van binnenuit d.m.v. (groeps)coaching.