Skip to content

6 tips om te ontdekken wat jouw talent is

1. Denk terug en schrijf

Hoe weet je waar je kracht ligt? Ga terug naar je verleden, waar kreeg je energie van? Waar werd je blij van? Waarop ben je echt trots (geweest) en dat mag van alles zijn, groot of klein? Neem de tijd om je dat te herinneren.
Hou vervolgens bijvoorbeeld gedurende twee weken bij van welke bezigheden en taken op het werk en privé je juist energie krijgt, en noteer ook welke je juist energie kosten.
Op welke momenten heb jij het gevoel dat alles vanzelf ging of gaat. Schrijf het op en bedenk ook wat je deed als je met tegenslagen te maken kreeg en ook hoe je deze tegenslagen overwon. Hoe is het je gelukt om er wel een succes van te maken? Wat zegt dit over jou? Welke talenten heb jij gebruikt en wanneer sta jij in je kracht?’

2. Wat jij gewoon vindt is juist een talent

Meestal zien mensen hun eigen talenten, hun kernkwaliteiten over het hoofd, juist omdat ze die zo gewoon en vanzelfsprekend vinden. Als je de vraag krijgt waar je erg goed in bent, beginnen veel mensen te hakkelen en komen meestal niet verder dan vier of vijf dingen.
Het is heel fijn om met kernkwadranten te ontdekken waar jouw talenten liggen. Op die manier merk je dat je veel meer talenten hebt dan je dacht.

Talent BCoach

3. Vraag het aan familie, vrienden en collega’s

Het kan lastig zijn om in je eentje te bedenken waar je goed in bent. Vraag het eens aan anderen om jou heen, die jou kennen, aan familie, vrienden en collega’s. Hoe zouden ze jou typeren? Waar vinden zij dat jij goed in bent? Wat vinden ze jouw meest kenmerkende eigenschap?
Best spannend om te doen, maar mensen vinden het vaak fijn dat je hun mening vraagt en helpen over het algemeen graag. Durf aan om deze feedback te vragen.

4. Je benut je talenten nu al

Het kan zijn dat je ontdekt dat je talent hebt voor werk wat je nu niet doet en waarin je nog geen ervaring hebt. Vaak heb je die talenten dan al wel ingezet in je privé leven, voor vrijwilligerswerk, binnen de familie of vrienden, bij het sporten. Of hoorde het niet bij je primaire functie, maar trok je bepaalde klussen naar je toe, omdat het jou zo gemakkelijk afging. Dat is ook ervaring die je kunt gebruiken en benoemen.

5. Vergeet verplichtingen

Mensen maken vaak keuzes vanuit rationele overwegingen zoals geld en zekerheid en komen daardoor verder van hun gevoel af te staan. Dan kan het gebeuren dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je goed in bent, wat je talent en waar je kracht ligt. Probeer je financiële verplichtingen te laten voor wat ze zijn en focus je eens op dingen waar jij echt talent voor hebt.
Wie weet wat er allemaal mogelijk is?

6. Talentenanalyse

Doe de TMA Talentenanalyse. Deze brengt 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart. De Talentenanalyse is positief, niet veroordelend en biedt alle inzicht in talenten en beste carrièremogelijkheden.

Oog voor talent.
Talentmanagement.
Wat je aandacht geeft, groeit.
De juiste mens op de juiste plaats.
Focus op het inzetten van je talenten, daarmee vergoot je de kans op bevlogen werken.
Hier wordt iedereen blij van.