Spring naar content

Verdiepingsdag
Familieopstellingen - Systemisch werken

Verdiepingsdag werken met tafelopstellingen en vloerankers

Veel ontwikkelvragen van onze coachklanten kennen een verbinding met hun familiesysteem. Een van de meest directe manieren om dit op een veilige en helende manier te onderzoeken is door systemisch met ze te werken.

Welke mogelijkheden heb je als individuele coach? En hoe blijf je coach en wordt je geen therapeut? Een tafelopstelling, een opstelling met vloerankers, of toch beter doorverwijzen naar of organiseren van een volledige familieopstelling? Voel jij je voldoende vertrouwd en capabel in deze vormen?

Wees welkom bij onze verdiepingsdag over systemisch werken in 1op1 coaching om de antwoorden voor jezelf te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Voor wie

Je wilt in je coaching (meer)gebruik maken van systemisch werken.  Daar heb je al een opleiding voor gevolgd, of op een andere manier mee kennis gemaakt, maar je voelt je nog niet toegerust genoeg om 1op1 opstellingen met je coachee te begeleiden, of je wilt daarin je professionaliteit graag in een veilige leeromgeving op peil houden en verdiepen.

Ook mensen die alleen nieuwsgierig zijn naar de kracht van systemisch werken in meerdere vormen, zijn van harte welkom om de dag meer vanuit een representanten rol en als inbrenger van een ontwikkelvraag te ervaren.

Als je twijfelt of deze dag aansluit bij jouw behoefte of ervaringsniveau, neem dan gerust contact met ons.

Gemaakt door Manu Busschots. Kijk 'm helemaal uit...

Wat levert het jou op?

Na deze verdiepingsdag kan je:

  • Zelf systemisch werken met een coachee door middel van tafelopstellingen
  • De afweging maken of jij al comfortabel en toegerust genoeg bent om 1op1 opstellingen met vloerankers te doen met een coachee
  • Uit eigen ervaring met een volledige familieopstelling mensen vakkundig doorverwijzen.

Verder zijn in je ontwikkeling, doordat je een aantal keren eigen ontwikkelvragen onderzocht hebt met systemisch werk

Over familieopstellingen

Je familie van herkomst is het eerste en belangrijkste systeem dat je vormt, of je het wilt of niet. Je komt uit je gezin van oorsprong. En dat gezin komt uit een familie. Elk familiesysteem heeft z’n geschiedenis en manier van omgaan met zaken.

En die geschiedenis draag je, bewust of onbewust, met je mee. Hierdoor kom je mogelijk keer op keer hetzelfde dilemma of probleem tegen in je werk of je leven. Zoals teveel verantwoordelijkheid voelen of moeilijk grenzen stellen. Via een opstelling wordt zichtbaar op welke manier jij aan je familiesysteem bent gebonden. Welke onbewuste patronen gebruik je? En reageer jij op? Deze kunnen van generatie op generatie doorgegeven zijn.

Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem. Je kunt hierdoor zelf beweging terugbrengen in wat vast zit, zich herhaalt, knelt of onduidelijk blijft in je leven. Aan een opstelling deelnemen kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, ook wanneer je toekijkt of representeert en geen eigen vraag inbrengt.

Dit proces kan zeer helend zijn. Oude verstrikkingen en patronen worden losgelaten en nieuwe gezonde beelden doorleefd. Vaak komen inzichten tijdens of vlak na een opstelling. Ook is het mogelijk dat het een tijd (incubatietijd) duurt voor helder wordt wat in een opstelling was te zien.

Hoe werken wij?

We starten met een korte introductie en opfris van systemisch werken en kennismaking. Daarna geven we iedereen de kans, ervaren of onervaren met familieopstellingen, om in een korte startopstelling de kracht van opstellen te ontdekken.

Na de lunch doen we een volledige familieopstelling door te vragen wie een vraag heeft waar hij/zij aan wilt werken (de inbrenger). We helpen de inbrenger met een kort gesprekje om die vraag zo te formuleren dat deze hem goed kan onderzoeken met een familieopstelling. Andere deelnemers zijn representanten voor familie leden of andere factoren in de ruimte. Na afloop van de hoofdopstelling is er ruimte voor iedereen om te bevragen op de gemaakte keuzes in het begeleiden van de familieopstelling.

 

Dan volgt een ronde om onderling te oefenen met 1op1 tafelopstellingen. En na deze ronde is er gelegenheid om te oefenen met 1op1 opstellingen, waarbij jij als coach ook representant bent en met vloerankers werkt. Uiteraard kan alles uitgebreid worden nabesproken. Het is dus ook een dag met veel coachen en gecoacht worden, of representeren.

Praktische informatie

  • Jouw investering

    Deelname aan deze verdiepingsdag, inclusief lunches en hand-out, kost 190,- euro (vrij van btw). De groep start bij 6 en is vol bij 12 deelnemers. Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging.

  • Locatie Woerden

    De training vindt plaats op de locatie Schuit 8 te Woerden

  • Systemisch Werken

    Verdiepingsdag- Werken met tafelopstellingen en vloerankers

    Woensdag 7 juni 2017  -  11:30 - 17:30 uur

Schrijf je nu in voor de verdiepingsdag systemisch werken

Schrijf je nu in en kom naar onze verdiepingsdag
Werken met tafelopstellingen en vloerankers.

Maak kennis met de trainers

Manu Busschots BCoach

Anderen over Manu Busschots

Wat ik opvallend goed aan Manu vind is zijn enorme scherpte (in vragen, spiegelen) en wijsheid in combinatie met de warme en kwetsbare persoon die jij is. En dat hij daarin heel congruent/echt is, zowel in persoonlijk contact als via de mail/op papier” 

Hans Bouritius - BCoach trainer opleider docent eigenaar

Anderen over Hans Bouritius

"Hans is naar mijn mening een zeer professionele en kundige trainer. Hij is empathisch, niet oordelend en zeer betrokken.

Hij weet wat hij doet en staat open voor verdere ontwikkeling. Wat hij zegt komt hij na, en wat hij niet weet komt hij op terug."