0348-752178  
06-18518766  

Coach worden en coach zijn

leren, leven en beleven

Trainingen

nobco-eqa

Opleiding Loopbaan- en levenscoach

Ben je een startende coach? Dan is deze opleiding voor jou bedoeld:
-als coachen een onderdeel zal zijn van jouw huidige beroep
-als je een eigen coachpraktijk wilt starten
-als je van plan bent om in functie van een bedrijf te gaan coachen.

nobco-eqa

Opleiding Loopbaan- en levenscoach Pro

Ben je een ervaren coach: dan is deze opleiding voor jou interessant om je 'gereedschapskist' als coach stevig uit te breiden, zodat je in veel situaties je mooie rol van coach kan vervullen. Je kunt in dat geval vrijstelling krijgen voor alle praktijkdagen.

In onze opleiding  zie je de onderscheidende BCoach-elementen terug: kleine groepen met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding van de docenten, een mentor, praktisch lesmateriaal en digitale tools, aandacht voor het opzetten van de eigen coachpraktijk, en intensieve samenwerking met medecursisten. (Post-HBO en NOBCO/EMCC geaccrediteerd op Practitioner-niveau).

Lees verder...
tma-talentenanalyse
Coachen op talent

TMA certificeringstraining

Om je voor te bereiden op de praktijk met betrekking tot implementatie en gebruik van de Talenten Motivatie Analyse (TMA), kun je je laten certificeren. Deze certificering is verplicht om te mogen werken met de TMA-testsuite.

Lees verder...
Creativiteit en MindMapping
Coachtool

Mindmappen in de coachpraktijk

Wil je 
-grote hoeveelheden informatie verwerken
 - informatie beteropnemen
-gesprekken beter onthouden
-sneller leren en onthouden
-slimmer werken en niet harder of meer
-meer rust in je hoofd.

Lees verder...
Het Grote Coach Netewerkevent
Workshop tijdens HGCN

Authentiek coachen? Jij durft!

Als coachen uitdagender wordt, is het erg verleidelijk om onze authenticiteit aan de kant te zetten onder het mom van ‘professionaliteit’ of ‘goed contact houden’.

Hoe kunnen we de angst voor onze kwetsbaarheid en authenticiteit en de verwachte gevolgen daarvan veranderen in een gevoel van ‘thuis komen’? Zodat kwetsbaarheid een kracht wordt.

Lees verder...
klimaatgesprekken
Vrijwilligersfunctie

Groepscoach Klimaatgesprekken

Vind jij het leuk om een groep van 4-8 mensen te begeleiden in een proces van bewustwording naar levenskeuzes, op het vlak van wonen, reizen, eten, consumeren en contact met anderen? Wil jij je coach- en trainersvaardigheden (verder) ontwikkelen en inzetten voor een duurzame toekomst?

Lees verder...
zoeken met linkedin
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Gevonden worden en zoeken op LinkedIn

 Heb jij al een LinkedIn-profiel? En wat doe je daarmee? Gebruik je het als een kaartenbak of ga je er ook actief mee om? Tijdens deze LinkedIn-dag leer je om alles uit je LinkedIn-profiel te halen. En je maakt een bedrijfspagina aan. Optimaal zichtbaar zijn, goed vindbaar via Google, je netwerk onderhouden en jezelf profileren als expert. Daar gaan we allemaal mee aan de slag! 

Lees meer
Facebook-vinden
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Aan de slag met Facebook

De basis van je pagina, content, campagnes en adverteren.
Maak jij al gebruik van Facebook? Tijdens deze deze Facebook-dag leer je om een goede Facebookpagina neer te zetten. We gaan aan de slag met een contentkalender, je leert hoe je Facebook effectief inzet. Ook gaan we aan de slag met advertenties: hoe doe je dat? Waar moet je op letten? En wat levert het je op?

Lees meer...
netwerken-pitchen
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Netwerken en je pitch maken

Met een eigen bedrijf ontkom je er niet aan: netwerken! Het is leuk, maar ook spannend. Het gaat immers om de eerste indruk die iemand van jou en je bedrijf krijgt. Wat zeg je? Wat doe je? Hoe bereid je je voor? En hoe maak je je pitch zó, dat de ander direct snapt wat jij doet? Dat leer je allemaal op deze netwerkdag. 

Lees meer...
website-maken
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Aan de slag met je website

Heb jij al een website? Of wil je aan de slag met een nieuwe website? Dan weet je dat er veel op je afkomt. Je moet over van alles nadenken: de layout, de teksten, afbeeldingen, noem maar op. Tijdens deze dag maak je een plan voor je website. Na afloop van deze dag kun je zó aan de slag met het bouwen of laten bouwen van je website. Je hebt over alle relevante zaken nagedacht en alles staat op papier. Geen uitstelgedrag meer, maar concrete actie!

Lees meer...
bloggen
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Bloggen

De ultieme manier om jezelf te profileren als expert op jouw vakgebied. Laat jij jezelf al zien met een blog? Nee? Dan is dit echt een trainingsdag voor jou. Je leert hoe je een blog schrijft, de do's en dont's en we maken een kapstok voor jouw blogs. Verder gaan we uitzoeken waar je jouw blogs kunt publiceren. Op je website? Of wil je gastblogs schrijven? En waar dan? Je leert hoe je je podium zo groot mogelijk maakt voor jouw blogs door de inzet van social media. De volgende dag kun je direct aan de slag!

Lees meer...
time-management
Structuur in je bedrijf

Timemanagement

Hoe ziet jouw werkweek eruit? Kom je steevast tijd tekort? Heb je het druk maar heb je aan het einde van de dag vaak geen idee waarmee allemaal precies? Dan wordt het tijd voor structuur. Hoe je structuur in je werkzaamheden brengt, hoe je prioriteert, hoe je een goede planning maakt en je mail onder controle krijgt, dat leer je allemaal op deze lesdag.

Lees meer...
Marketing Plan
Structuur in je bedrijf

In één dag een marketingplan voor jouw coachingspraktijk

Marketing saai? Echt niet! 
Natuurlijk. Je hebt een website. Misschien ook wel flyers. En je post regelmatig iets op social media. Maar of dat echt klanten oplevert? Je weet het eigenlijk niet. Je kunt er in ieder geval best nog wel wat klanten bij hebben...

Lees meer...

Masterclasses en verdiepingsdagen

niemand is normaal

Niemand is Normaal

Hoe ga IK om met grenzen aan mijn coaching?

Jij bent net als ik coach en ik vraag mij af of jij ook af en toe last hebt van je grenzen bij het coachen. Iemand doet telkens iets wat je niet helemaal begrijpt en je komt er niet over in gesprek. Je hebt dan moeite om te zeggen wat je denkt en vraagt je soms af of je wel kunt zeggen wat je denkt. Loopt zij/hij dan weg of beïnvloedt het het coachingsproces in negatieve zin?

Je weet dat er iets is. Zie ik het wel goed en hoort het niet gewoon bij het proces of moet ik haar/hem verwijzen naar haar/zijn huisarts, maar hoe doe ik dat dan. Wat moet ik dan tegen hem zeggen, want dat gaat zij/hij vast vragen en dan sta ik met mijn mond vol tanden.

Moet ik als coach niet gewoon weten wat ik dan moet doen. Ben ik wel een goede coach dat ik hier over zo loop te denken. Als ik het aan een andere coach vraag dan vindt zij/hij mij vast een minder goede coach. Dus maar niet doen?

Lees verder...
Systemisch_Werken

Verdiepingsdag - systemisch werken

Werken met tafelopstellingen en vloerankers

Veel ontwikkelvragen van onze coachklanten kennen een verbinding met hun familiesysteem. Een van de meest directe manieren om dit op een veilige en helende manier te onderzoeken is door systemisch met ze te werken.

Welke mogelijkheden heb je als individuele coach? En hoe blijf je coach en wordt je geen therapeut? Een tafelopsteling, een opstelling met vloerankers, of toch beter doorverwijzen naar of organiseren van een volledige familieopstelling? Voel jij je voldoende vertrouwd en capabel in deze vormen?

Wees welkom bij onze verdiepingsdag over systemisch werken in 1-op-1 coaching om de antwoorden voor jezelf te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Lees verder...

Gratis workshops en open dagen

Workshop effectief coachen

Workshop Effectief Coachen - kennismaken met de opleiding

Effectieve intakegesprekken
hoe je de duur van jouw intakegesprekken halveert,
hoe jij jouw cliënt kunt helpen bij het formuleren van de coachvraag,
hoe je negativiteit ombuigt in positiviteit en verlangen,
hoe jouw cliënt zich snel krachtiger voelt dan toen hij binnenkwam.

Coach met energie en focus
Als coach ben jijzelf het belangrijkste coachinstrument. Hoe beter jij functioneert als coach, hoe beter jij cliënten kunt helpen bij hun coachvraag.

hoe je via krachtig luisteren en vragen de cliënt beter begrijpt,
hoe je minder notities hoeft te maken en dus beter oogcontact kunt houden,
hoe jij beter kunt omgaan met weerstand van je cliënt.

Lees verder...
TMA Talentenanalyse

Workshop Kennismaken met de
TMA Talentenanalyse

Maak kennis met de TMA Talentenanalyse. Daarin worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

Lees verder...

Agenda - startdata

 • nobco-eqa

  Startdata Loopbaan- en levenscoach

  Komende leergangen Loopbaan- en Levenscoach - startdata:

  Start donderdag 26 april 2018.

 • Workshop effectief coachen

  Gratis workshop - Hoezo persoonlijk? - kennismaken met de opleiding

  De laatste open middagen om vrijblijvend kennis te maken met onze opleiding die op donderdag 26 april begint:

  • donderdag 27 maart 2018 - 13:30 - 16:30 uur
  • donderdag  5 april 2018 - 13:30 - 16:30 uur
  • donderdag 12 april 2018 - 13:30 - 16:30 uur
  • donderdag 19 april 2018 - 13:30 - 16:30 uur
 • TMA Talentenanalyse

  Gratis - Workshop kennismaken met de TMA Talentenanalyse

  • Woensdag 19 april  2017

 • tma-talentenanalyse

  TMA Licentietrainingen 2018

  Zwolle:dinsdagen13 februari 13 maart 10 april
  Utrecht:maandagen26 maart 16 april 7 mei
  Utrecht:donderdagen  5 april 26 april 17 mei
  Zwolle:dinsdagen 8 mei 29 mei 19 juni
  Zwolle:maandagen 3 september 24 september 15 oktober

 • niemand is normaal

  Masterclass - Hoe ga IK om met mijn grenzen aan coachen?

  Keuze uit de volgende data:            

  • 9 maart 2018
 • Creativiteit en MindMapping

  Mindmapping in de coachpraktijk

  Maandag 20 maart 2017  -  10:30-16:30 uur
  Woensdag 10 mei 2017  -  10:30-16:30 uur

   

 • Systemisch_Werken

  Verdiepingsdag- Werken met tafelopstellingen en vloerankers

  Woensdag 7 juni 2017  -  11:30 - 17:30 uur

 • zoeken met linkedin

  Gevonden worden en zoeken op LinkedIn

  Je persoonlijke profiel & je bedrijfspagina
  Maandag 8 januari 2018-  09:30-16:30 uur

 • Facebook-vinden

  Aan de slag met Facebook

  De basis van je pagina, content, campagnes en adverteren
  Maandag 4 december -  09:30-16:30 uur

 • netwerken-pitchen

  Netwerken en je pitch maken

  Netwerken, hoe maak je het leuk en effectief?
  Maandag 6 november -  09:30-16:30 uur

 • bloggen

  Bloggen

  De ultieme manier om jezelf te profileren als expert op jouw vakgebied
  Maandag 12 juni 2017  -  09:30-16:30 uur
  Maandag 5 maart 2018 -  09:30-16:30 uur

 • website-maken

  Aan de slag met je website

  Na afloop van deze dag kun je zó aan de slag met het bouwen of laten bouwen van je website
  Donderdag 11 mei 2017  -  09:30-16:30 uur
  Maandag 2 oktober  -  09:30-16:30 uur

 • time-management

  Time Management

  Hoe je structuur in je werkzaamheden brengt, hoe je prioriteert, hoe je een goede planning maakt
  Donderdag 10 april 2017  -  09:30-16:30 uur
  Maandag 8 januari 2018 -  09:30-16:30 uur

 • Marketing Plan

  In één dag een marketingplan voor jouw coachingspraktijk

  Je gaat naar huis met een berg aan kennis en inspiratie die je direct kunt toepassen in je bedrijf én met de basis voor jouw marketingplan
  Maandag 4 september 2017