Spring naar content

Coach worden en coach zijn

leren, leven en beleven

Opleiding en training

In al onze opleidingen, Post-HBO en NOBCO/EMCC geaccrediteerd op Practitioner-niveau, komen altijd de onderscheidende BCoach-elementen terug: kleine groepen met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding van een docent of mentor. Er wordt praktisch lesmateriaal en digitale tools aangeboden en er is aandacht voor het opzetten van een eigen coachpraktijk. Daarnaast is er altijd een intensieve samenwerking met medecursisten. Ben je een startende of ervaren coach? BCoach heeft de juiste opleiding!

Lees verder...
nobco-eqa BCoach
de standaard opleiding

Opleiding Loopbaan- en levenscoach

Ben je een startende coach, dan is deze opleiding speciaal voor jou bedoeld:

 • Als onderdeel van je huidige beroep
 • Voor het starten van een eigen coachpraktijk
 • Voor het coachen in dienst  van een bedrijf

Lees verder...

nobco-eqa BCoach
voor coaches met een eigen coachpraktijk

Opleiding Loopbaan- en levenscoach Pro

Ben je een ervaren coach, dan is deze opleiding interessant om je gereedschapskist als coach stevig uit te breiden.


 • Uitbreiding van jouw methodieken en inzichten
 • Persoonlijke begeleiding en afstemming
 • Vrijstelling van praktijkonderdelen

Lees verder...

tma-talentenanalyse product bestellen
Coachen op talent

TMA certificeringstraining

Om je voor te bereiden op de praktijk met betrekking tot implementatie en gebruik van de Talenten Motivatie Analyse (TMA), kun je je laten certificeren. Deze certificering is verplicht om te mogen werken met de TMA-testsuite.

Lees verder...

Creativiteit en MindMapping
Coachtool

Mindmappen in de coachpraktijk

Geef jezelf de juiste aanpak als je op zoek bent naar het volgende: 

 • grote hoeveelheden informatie verwerken
 • informatie beteropnemen
 • gesprekken beter onthouden
 • sneller leren en onthouden
 • slimmer werken en niet harder of meer
 • meer rust in je hoofd.

Lees verder...

Coachloper - Het Grote Coach Netewerkevent
Workshop tijdens HGCN

Authentiek coachen? Jij durft!

Als coachen uitdagender wordt, is het erg verleidelijk om onze authenticiteit aan de kant te zetten onder het mom van ‘professionaliteit’ of ‘goed contact houden’.

Hoe kunnen we de angst voor onze kwetsbaarheid en authenticiteit en de verwachte gevolgen daarvan veranderen in een gevoel van ‘thuis komen’? Zodat kwetsbaarheid een kracht wordt.
Lees verder...

klimaatgesprekken
Vrijwilligersfunctie

Groepscoach Klimaatgesprekken

Vind jij het leuk om een groep van 4-8 mensen te begeleiden in een proces van bewustwording naar levenskeuzes, op het vlak van wonen, reizen, eten, consumeren en contact met anderen? Wil jij je coach- en trainersvaardigheden (verder) ontwikkelen en inzetten voor een duurzame toekomst?

Lees verder...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met LinkedIn
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Gevonden worden en zoeken op LinkedIn

 Heb jij al een LinkedIn-profiel? En wat doe je daarmee? Gebruik je het als een kaartenbak of ga je er ook actief mee om? Tijdens deze LinkedIn-dag leer je om alles uit je LinkedIn-profiel te halen. En je maakt een bedrijfspagina aan. Optimaal zichtbaar zijn, goed vindbaar via Google, je netwerk onderhouden en jezelf profileren als expert. Daar gaan we allemaal mee aan de slag! 

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met Facebook
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Aan de slag met Facebook

De basis van je pagina, content, campagnes en adverteren.
Maak jij al gebruik van Facebook? Tijdens deze deze Facebook-dag leer je om een goede Facebookpagina neer te zetten. We gaan aan de slag met een contentkalender, je leert hoe je Facebook effectief inzet. Ook gaan we aan de slag met advertenties: hoe doe je dat? Waar moet je op letten? En wat levert het je op?

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met Pitchen
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Netwerken en je pitch maken

Met een eigen bedrijf ontkom je er niet aan: netwerken! Het is leuk, maar ook spannend. Het gaat immers om de eerste indruk die iemand van jou en je bedrijf krijgt. Wat zeg je? Wat doe je? Hoe bereid je je voor? En hoe maak je je pitch zó, dat de ander direct snapt wat jij doet? Dat leer je allemaal op deze netwerkdag. 

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met website-maken
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Aan de slag met je website

Heb jij al een website? Of wil je aan de slag met een nieuwe website? Dan weet je dat er veel op je afkomt. Je moet over van alles nadenken: de layout, de teksten, afbeeldingen, noem maar op. Tijdens deze dag maak je een plan voor je website. Na afloop van deze dag kun je zó aan de slag met het bouwen of laten bouwen van je website. Je hebt over alle relevante zaken nagedacht en alles staat op papier. Geen uitstelgedrag meer, maar concrete actie!

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met Bloggen
Jezelf & je praktijk zichtbaar

Bloggen

De ultieme manier om jezelf te profileren als expert op jouw vakgebied. Laat jij jezelf al zien met een blog? Nee? Dan is dit echt een trainingsdag voor jou. Je leert hoe je een blog schrijft, de do's en dont's en we maken een kapstok voor jouw blogs. Verder gaan we uitzoeken waar je jouw blogs kunt publiceren. Op je website? Of wil je gastblogs schrijven? En waar dan? Je leert hoe je je podium zo groot mogelijk maakt voor jouw blogs door de inzet van social media. De volgende dag kun je direct aan de slag!

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met Timemanagement
Structuur in je bedrijf

Timemanagement

Hoe ziet jouw werkweek eruit? Kom je steevast tijd tekort? Heb je het druk maar heb je aan het einde van de dag vaak geen idee waarmee allemaal precies? Dan wordt het tijd voor structuur. Hoe je structuur in je werkzaamheden brengt, hoe je prioriteert, hoe je een goede planning maakt en je mail onder controle krijgt, dat leer je allemaal op deze lesdag.

Wil je meer weten? Klik hier...
Jezelf & je praktijk zichtbaar met een Marketing Plan
Structuur in je bedrijf

In één dag een marketingplan voor jouw coachingspraktijk

Marketing saai? Echt niet! 
Natuurlijk. Je hebt een website. Misschien ook wel flyers. En je post regelmatig iets op social media. Maar of dat echt klanten oplevert? Je weet het eigenlijk niet. Je kunt er in ieder geval best nog wel wat klanten bij hebben...

Wil je meer weten? Klik hier...

Masterclasses en verdiepingsdagen

niemand is normaal - psychopathie

Niemand is Normaal

Hoe ga IK om met grenzen aan mijn coaching?

Jij bent net als ik coach en ik vraag mij af of jij ook af en toe last hebt van je grenzen bij het coachen. Iemand doet telkens iets wat je niet helemaal begrijpt en je komt er niet over in gesprek. Je hebt dan moeite om te zeggen wat je denkt en vraagt je soms af of je wel kunt zeggen wat je denkt. Loopt zij/hij dan weg of beïnvloedt het het coachingsproces in negatieve zin?

Je weet dat er iets is. Zie ik het wel goed en hoort het niet gewoon bij het proces of moet ik haar/hem verwijzen naar haar/zijn huisarts, maar hoe doe ik dat dan. Wat moet ik dan tegen hem zeggen, want dat gaat zij/hij vast vragen en dan sta ik met mijn mond vol tanden.

Moet ik als coach niet gewoon weten wat ik dan moet doen. Ben ik wel een goede coach dat ik hier over zo loop te denken. Als ik het aan een andere coach vraag dan vindt zij/hij mij vast een minder goede coach. Dus maar niet doen?

Lees verder...
Systemisch Werken

Verdiepingsdag - systemisch werken

Werken met tafelopstellingen en vloerankers

Veel ontwikkelvragen van onze coachklanten kennen een verbinding met hun familiesysteem. Een van de meest directe manieren om dit op een veilige en helende manier te onderzoeken is door systemisch met ze te werken.

Welke mogelijkheden heb je als individuele coach? En hoe blijf je coach en wordt je geen therapeut? Een tafelopsteling, een opstelling met vloerankers, of toch beter doorverwijzen naar of organiseren van een volledige familieopstelling? Voel jij je voldoende vertrouwd en capabel in deze vormen?

Wees welkom bij onze verdiepingsdag over systemisch werken in 1-op-1 coaching om de antwoorden voor jezelf te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Lees verder...

Gratis workshops en open dagen

Workshop Effectief Coachen - kennismaken met de opleiding

Effectieve intakegesprekken
hoe je de duur van jouw intakegesprekken halveert,
hoe jij jouw cliënt kunt helpen bij het formuleren van de coachvraag,
hoe je negativiteit ombuigt in positiviteit en verlangen,
hoe jouw cliënt zich snel krachtiger voelt dan toen hij binnenkwam.

Coach met energie en focus
Als coach ben jijzelf het belangrijkste coachinstrument. Hoe beter jij functioneert als coach, hoe beter jij cliënten kunt helpen bij hun coachvraag.

hoe je via krachtig luisteren en vragen de cliënt beter begrijpt,
hoe je minder notities hoeft te maken en dus beter oogcontact kunt houden,
hoe jij beter kunt omgaan met weerstand van je cliënt.

Lees verder...
TMA Talentenanalyse

Workshop Kennismaken met de
TMA Talentenanalyse

Maak kennis met de TMA Talentenanalyse. Daarin worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

Lees verder...