Spring naar content

Groepscoach KlimaatGesprekken

Vrijwilligers functie
Groepscoach Klimaatgesprekken

Klimaatgesprekken

Vind jij het leuk om tijdens Klimaatgesprekken een groep van 4 tot 8 mensen te begeleiden in een proces van bewustwording naar levenskeuzes, op het vlak van wonen, reizen, eten, consumeren en contact met anderen? Wil jij je coach- en trainersvaardigheden (verder) ontwikkelen en inzetten voor een duurzame toekomst?

Groepscoach

Een groepscoach is verantwoordelijk voor het uitnodigen voor, coachen en evalueren van workshops Klimaatgesprekken. De meeste uren gaan zitten in het begeleiden van bijeenkomsten: zes bijeenkomsten, van 2 uur, in ongeveer 3 maanden. Een groepscoach heeft affiniteit met de inhoud, en passie voor gedachtes en gevoelens die een sleutelrol spelen bij het omzetten van kennis in dagelijks gedrag en levenskeuzes. Van groepscoaches wordt verwacht dat zij opleiding en intervisie volgen om zich te kwalificeren.

Gevraagd

  • Ervaring als trainer en coach. Of op zijn minst bereidheid tot het volgen van de groepscoach training en het volgen van intervisie/mentoring.

  • Aantoonbare ervaring met het maken van klimaatkeuzes in eigen leven en werk. Het is een pré als je nog ruimte voor verbetering ziet of zoekt.

  • Persoonlijke stijl die zowel mild is en ruimte aan verschillen geeft, als enthousiasmerend en prikkelend.

  • Beschikbaarheid voor minstens 1 klimaatgesprek groep per jaar. Dat vraagt dus 6 avonddelen, en circa 4 dagdelen daaromheen.

Geboden

  • Een kans om heel concreet verschil te maken in het klimaatvraagstuk. Deelnemers aan de bijeenkomsten reduceren 20-50% van hun klimaatimpact.

  • Deel uitmaken van een warme, bevlogen en lerende organisatie.

  • Onkostenvergoeding

  • Kans om coaching en trainingservaring (verder) op te doen en te ontwikkelen.

Organisatie

Stichting KlimaatGesprekken Nederland is de Nederlandse tak van Carbon Conversations. Carbon Conversations bestaat 10 jaar in de U.K. en breidt nu uit naar andere landen zoals Frankrijk, Zwitserland, Australië, Canada en Nederland. De Nederlandse organisatie is dus zowel pionierend, als geworteld in een gerijpte en bewezen aanpak.

meer lezen over de missie van KlimaatGesprekken...

Interesse?

Stuur ons een kort bericht met je c.v. of LinkedIn profiel en contactgegevens naar info@klimaatgesprekken.nl en dan nemen we contact met je op. De procedure kent de volgende stappen:

1  -Een kennismakingsgesprek over motivatie en persoonlijke stijl
2a-Deelname aan een KlimaatGesprekken groep (6 workshops volgen) of
2b-Deelname aan een introductietraining (2 weekenddagen, in sneltreinvaart door de 6 workshops)
3 -Je bent dan startend groepscoach, en kan dan met mentoring en eventueel duo groepscaching je eerste groep begeleiden.
4  -Na deelname aan de verdiepingstraining groepsdynamiek (2 dagen), mag je jezelf zelfstandig groepscoach voor KlimaatGesprekken noemen.

Op termijn hoort de mogelijkheid van doorgroeien naar senior groepscoach tot de mogelijkheden. Je kan dan ook workshops in organisaties gaan doen en startende groepscoaches opleiden en begeleiden.