Spring naar content

Het Van-HEKHA principe

Hoe vaak gebeurt het niet, je koopt een nieuw tafeltje en voor je het weet ben je bezig met een complete make-over van je woning.Je past een nieuwe broek en loopt naar buiten in een volledig nieuwe outfit. Dit is het Van Het Een Komt Het Ander-principe. De ene verandering leidt tot nieuwe inzichten en daarmee opnieuw tot  veranderingen. Wij coaches noemen dat groei. Dat is waarnaar we streven tijdens de coaching We weten aan het begin van het proces nooit waar we precies uitkomen, het Van HEKHA-principe.

Toen we onze eerste gedachten formuleerden over de nieuwe website was ik me niet bewust dat ook hier dit principe zou gaan werken. Het nieuwe BCoach-concept verdiende een betere website, een met een energieke en frisse uitstraling, een platform waar alle opleiders zich goed konden presenteren. We hebben lang gesproken, gemijmerd, gedacht, gewikt en gewogen.Veel langer dan we gepland hadden was het Van HEKHA-principe aan het werk. Wij coaches noemen dat het helder krijgen van het probleem. Als je eenmaal echt gaat denken en voelen dan wordt steeds meer duidelijk wat je eigenlijk wilt.

Voor de volgende stap van de website hadden we specialisten nodig, voor de techniek, de vormgeving, de teksten. En opnieuw werd er gesproken, gemijmerd, gedacht, gewikt en gewogen en vooral ook heel veel vragen gesteld. Kritische vragen. Wat wil je precies met de website? Hoe wil je overkomen? Wat betekent professioneel dan voor jou? Wat is dat voor jou , 'spiritueel'? Wat bedoel je met 'verbindend'? Lastige vragen, soms moeilijk te beantwoorden en  tijdrovend, zeker als je haast hebt. Want ook hier treedt het Van HEKHA-principe in werking. Wij coaches noemen dat het helder krijgen van de hulpvraag.

En jazeker, dat zorgt voor verdieping en langzaam maar zeker kreeg een abstract idee een realistische vorm. Wij zijn ongelofelijk blij met de nieuwe website, en dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen. Maar we zijn vooral heel erg trots dat we met al deze opleiders en trainers binnen BCoach samenwerken en gezamenlijk een prachtig opleidingsaanbod neer kunnen zetten. Coaches noemen dat, net als andere mensen trouwens, een prachtig resultaat. Alice en ik vertrouwen er voor 100% op dat het Van HEKHA-principe binnen onze samenwerking verder zal gaan werken.