Skip to content

Kennismaken

Bij dit woord denken we al snel aan “handje schudden en je naam noemen” Maar kennismaken kan zoveel meer zijn. Eigenlijk doen we het dagelijks, zelfs meerdere keren per dag, op allerlei manieren.

De meeste kennismakingen gaan onbewust. We lopen op straat en zien en ervaren mensen. We registreren hen razendsnel, slaan de verkregen informatie op of laten het los en we gaan weer door. Tot we stilstaan, bijvoorbeeld in een winkel, bij een bushalte of voor een stoplicht. Dan worden we ons al iets meer bewust van wie er om ons heen is. Dan worden we ook meer bewust wat we vinden van een ander.

Het echte kennismaken begint als we iets met een persoon ‘moeten’. Dan zien we de persoon opeens ècht. Alle zintuigen worden alert en we ervaren en ontdekken. Dat geldt ook voor de ander en er ontstaat interactie. Dan komt ook het vervolg: we vinden er wat van. En dat hoort ook zo: ècht kennismaken is ook nodig om te kunnen vaststellen of iets of iemand oké is voor jou.

In het algemeen geldt: hoe bewuster je kennismaakt, hoe beter je een oordeel kunt vormen. Hoe meer tijd je neemt, hoe meer je gaat waarnemen met al je zintuigen. Hoe meer zintuigen meewerken aan de kennismaking, hoe meer je gaat voelen of er een klik is tussen jou en diegene waarmee je de interactie bent aangegaan.

Bij het aangaan van een verbinding in een coachtraject is het van groot belang dat er een klik is tussen de coachee en de coach. Van beide kanten. Voor de coachee zullen elementen als veiligheid, zich gezien en gehoord voelen en oprechte aandacht belangrijke punten zijn. Voor de coach zal meespelen of hij iets kan met de coachvraag en of de persoonlijkheid van de coachee past bij zijn werkwijze en visie.

BCoach

In de opleiding van BCoach wordt ruim aandacht besteed aan de fase van kennismaken tussen coach en coachee. Dit wordt zorgvuldig aangepakt. Stap voor stap met bewustwording over jouw eigen normen en waarden die je meeneemt in interactie met anderen.

Maar BCoach gaat nog een stap verder. Bij BCoach is kennismaken de basis van de opleiding. Want elke geïnteresseerde, en daardoor potentiële cursist, krijgt de gelegenheid om via gratis workshops kennis te maken met de docenten, de werkwijze en de lesstof.

Heb je concrete plannen om met de coachopleiding te starten, dan volgt een persoonlijk gesprek. In deze informele maar intensieve kennismaking ervaar je of er een match is. Een match die noodzakelijk is om samen een jaar lang op te trekken in de opleiding tot coach.

Bij BCoach ervaar je de kracht van zeer bewust kennismaken. Door de open, informatieve en oprecht geïnteresseerde benadering van Hans en Alice Bouritius ontdek je waar BCoach voor staat. Door te delen wat jou beweegt, door jouw ambities en verwachtingen te benoemen, leren zij jou kennen.

En als je kiest voor BCoach zul je deze kennismaking met je meedragen als een voorbeeld in jouw eigen coachpraktijk. Je zult behoefte hebben aan een goede start met jouw coachees om zeker te weten dat jij hen kunt bieden wat zij zoeken.

Ervaar de kracht van kennismaken met BCoach en geef je op voor één van de gratis workshops of maak direct een afspraak voor een persoonlijk gesprek!