Spring naar content

Coaches, er zijn er al zoveel…

Bord op de deur

Ja, dat klopt volgens de berichten in de media. Er zijn jobcoaches, lifecoaches, kledingcoaches, budgetcoaches, gezinscoaches en ga zo maar door. Iedereen mag zich coach noemen en dat hebben tienduizenden mensen dan ook gedaan. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, website in de lucht en bord op de deur. Zo kan het en er zullen heus goede coaches tussen zitten.

Schrik jij erg van die berichten over aantallen?

Denk jij dan dat je beter maar geen coach kunt worden?

Zeggen anderen tegen jou dat je wel gek zo zijn als je coach wordt?

Coaches in Nederland BCoach

Beroepsvereniging

Wij schrikken niet zo van dat enorme aantal coaches, je leest wel meer dan zestigduizend. Van dat aantal is nog geen 10% lid van een beroepsvereniging. Er zijn ongeveer 6000 coaches aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals de NOBCO of de NOLOC. Een een aantal daarvan is lid van beide verenigingen.

 

APK voor mensen 

Bovendien streven wij ernaar dat coaches net zo vanzelfsprekend wordt als een bezoek aan de kapper of de tandarts. Wij zien het als een APK voor mensen. Gewoon een periodiek gesprek met een onafhankelijke coach. Niet pas op een moment dat je vastloopt, maar ter voorkoming van het vastlopen.

 

Gecertificeerd

De opleiding 'Loopbaan- en Levenscoach’ is voor degenen die een brede uitgebreide opleiding willen volgen, geaccrediteerd door de NOBCO/EMCC op niveau van Practitioner. Denk jij eraan je te vestigen als coach met een eigen praktijk of wil je coachen binnen overheid of het bedrijf waar je nu al werkt? In een klein jaar met vijftien opleidingsdagen leer en ervaar je de enorme hoeveelheid werkvormen en tools toe te passen. Je leert door alles zelf te ervaren, je doet alles zelf en past het vervolgens toe in coachtrajecten met proefcliënten.

  • Op deze manier word je een coach die weet wanneer en wat je bij wie je toepast en inzet.
  • Je hebt ontdekt wat jou uniek maakt en wat jij te bieden hebt.
  • Je bent een solide coach met een gecertificeerde opleiding.

Met veel coaches in Nederland kunnen we ervoor zorgen dat werkelijk iedereen terecht kan bij een coach.

 

Coachen…

Praktisch en persoonlijk!

Daar staan wij voor.